Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 18 October 2018 Current Affairs Quiz

18 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 18 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which Union Minister Resigns?
A) Kiren Rijiju
B) Upendra Kushwaha
C) Anupriya Patel
D) MJ Akbar
Answer: D

2) India’s 1st Cryptocurrency ATM installed in Which City?
A) Mangalore
B) Bengaluru
C) Mysore
D) Hubli
Answer: B

3) Which Country ranked 58th most competitive economy in WEF index?
A) India
B) China
C) Russia
D) USA
Answer: A

4) Who is the author of the book Maharana Pratap: The Invincible Warrior?
A) Stephen King
B) J. K. Rowling
C) Rima Hooja
D) Salman Rushdie
Answer: C

5) Who wins India’s Maiden Archery Silver at YOG?
A) Bombayla Devi Laishram
B) Rajat Chauhan
C) Deepika Kumari
D) Akash Malik
Answer: D

6) Author Anna Burns was named the winner of the 2018 Man Booker Prize for her which book?
A) Batman
B) Milkman
C) Butter Man
D) Waterman
Answer: B

7) Which final book ‘Brief Answers to the Big Questions’ launched?
A) Stephen Hawking
B) Albert Einstein
C) Max Planck
D) Werner Heisenberg
Answer: A

8) Former CM of UP and Uttarakhand who has passed away?
A) Yogi Adityanath
B) Govind Ballabh Pant
C) N D Tiwari
D) Mulayam Singh Yadav
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team