fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 19 August 2018 Current Affairs Quiz

19 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 19 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has becomes the 22nd PM of Pakistan?
A) Imran Khan
B) Shahid Khaqan Abbasi
C) Nawaz Sharif
D) Raja Pervaiz Ashraf
Answer:A

2) To review which draft did FSSAI set up panel?
A) Green Labelling Draft
B) Quantity of fat
C) Quantity of Sugar
D) Red Labelling Draft
Answer:D

3) Who has resigned his position as CFO of Infosys?
A) Ravi Venkatesan
B) Roopa Kudva
C) M.D.Ranganath
D) D.N.Prahlad
Answer:C

4) 11th World Hindi Conference was inaugurated in Which Country?
A) Seychelles
B) Mauritius
C) Eritrea
D) Ethiopia
Answer:B

5) Which State government’s additional director of health, SK Arora was awarded prestigious World Health Organization (WHO) World No Tobacco Day 2017 award?
A) Punjab
B) Haryana
C) Rajasthan
D) Delhi
Answer:D

6) Which Country wins SAFF U-15 Championship?
A) China
B) India
C) USA
D) None of the above
Answer:B

7) Who is the first black African Secretary-General of the United Nations?
A) Kofi Annan
B) Omar Al-Bashir
C) Uhuru Kenyatta
D) Salva Kirr
Answer:A

8) Which day was observed as World Humanitarian Day?
A) 30 August
B) 9 August
C) 29 August
D) 19 August
Answer:D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team