Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 19 December 2018 Current Affairs Quiz

19 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 19 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which Interim CBI Head was promoted to the rank of Additional Director?
A) Anil Kumar Jha
B) Nageswara Rao
C) T Krishna Prasad
D) Prabhakar Aloka
Answer: B

2) Which Country declares 2019 as the Year of Tolerance?
A) Israel
B) Iran
C) Saudi Arabia
D) UAE
Answer: D

3) India which ranked in WEF’s Gender Gap Index?
A) 105
B) 106
C) 108
D) 107
Answer: C

4) 9th India-ROK Joint Commission meeting held in Which City?
A) New Delhi
B) Kanpur
C) Faridkot
D) None of the above
Answer: A

5) Who has been named India’s Person of the Year for 2018, by animal rights organisation PETA?
A) Priyanka Chopra
B) Sonam Kapoor
C) Anushka Sharma
D) Deepika Padukone
Answer: B

6) Which Satellite did ISRO launch to enhance the communication infrastructure of the Indian Air Force (IAF)?
A) GSAT-11
B) GSAT-9
C) GSAT-7
D) GSAT- 7A
Answer: D

7) Which Kabaddi Player announces his Retirement?
A) Anup Kumar
B) Rakesh Kumar
C) Ajay Thakur
D) Jasvir Singh
Answer: A

8) Ex-Nepal PM who was passed away ?
A) Pushpa Kamal Dahal
B) Sher Bahadur Deuba
C) Tulsi Giri
D) Baburam Bhattarai
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team