fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 19 July 2018 Current Affairs Quiz

19 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 19 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) How many new members take oath in Rajya Sabha?
(A) 5
(B) 4
(C) 7
(D) 3
Answer: C

2) Which country ranks 109th in 4G Speed ?
(A) India
(B) USA
(C) China
(D) Japan
Answer: A

3) Recently a high level National Conferences of State/ UT Ministers in charge of Women & child Development was held in which city?
(A) Gurgaon
(B) Kanpur
(C) Noida
(D) New Delhi
Answer: D

4) Which City ranked 3rd among world’s best cities?
(A) Jaipur
(B) Udaipur
(C) Kota
(D) Jodhpur
Answer: B

5) Which Boxer captures the top spot on Forbes’ 20th annual Celebrity 100 ranking of the world’s highest-paid celebrities?
(A) Don King
(B) Al Haymon
(C) Frank Warren
(D) Floyd Mayweather
Answer: D

6) Which Indian athlete won the gold medal in javelin throw at the Sotteville Athletics meet in France?
(A) Neeraj Chopra
(B) Hima Das
(C) Anisa Sayyed
(D) Jitu Rai
Answer: A

7) Which Country takes up US seat at UN rights council?
(A) Germany
(B) France
(C) Croatia
(D) Iceland
Answer: D

8) Recently Kanu Gohain passed away. He was chief of which organization?
(A) Indian Navy
(B) Indian Air Force
(C) Directorate General of Civil Aviation
(D) Indian Army
Answer: C

 

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team