(1) Who will receive the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development this year?

(A) Arundhati Roy

(B) Kamlesh Candra

(C) Manmohan Singh

(D) Pranab Mukherjee

(2) The 42nd World Congress of the International Committee of Military Medicine (ICMM) has been organized in which city?

(A) Bangalore

(B) Mumbai

(C) Hyderabad

(D) New Delhi

(3) When is World Toilet Day celebrated?

(A) 17 November

(B) 19 November

(C) 18 November

(D) 20 November

(4) The Qaumi Ekta Week celebration begins in India from which date?

(A) November 19

(B) November 15

(C) November 17

(D) November 21

(5) Which former Prime Minister’s 100th birth anniversary was celebrated on 19 November 2017?

(A) Jawaharlal Nehru

(B) Lal Bahadur Shastri

(C) Indira Gandhi

(D) Morarji Desai

(6) Recently which Indian wrestler has been handed a four-year ban by the Anti-Doping Disciplinary Panel of the NADA?

(A) Sandeep Yadav

(B) Vijender Singh

(C) Mohammed Ali Qamar

(D) Sakshi Malik

(7) Which state launches its first air ambulance for the pubic recently?

(A) Assam

(B) Punjab

(C) Bihar

(D) Andhra Pradesh

(8) Which of the following does not win a gold medal in National Wrestling Championship?

(A) Sushil Kumar

(B) Geeta Phogat

(C) Sakshi Malik

(D) Vijendra Kumar

(9) Which State/ Union Territory Government has formed “Mahila Suraksha Dals” to curb crimes against women?

(A) Rajasthan

(B) Chandigarh

(C) Delhi

(D) Gujarat

(10) Shri Ram Nath Kovind will visit three North-Eastern States of India. Which among the following is one of them?

(A) Sikkim

(B) Arunachal Pradesh

(C) Meghalaya

(D) Nagaland

(11) Which State Cabinet has approved scheme for victims of Acid Attack?

(A) Uttar Pradesh

(B) Bihar

(C) Orissa

(D) Punjab

Answers:-

(1) C   (2) D   (3) B   (4) A   (5) C   (6) A   (7) A   (8) D   (9) C   (10) B   (11) D