Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 19 November 2018 Current Affairs Quiz

19 November 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 19 November 2018 CA Quiz in PDF Format

1) UIDAI CEO who has appointed as new revenue secretary?
A) Chetan Bhagat
B) Amrita Pritam
C) Ajay Bhushan Pandey
D) Jhumpa Lahiri
Answer: C

2) 8th National Conference of Women in Police was held in Which City?
A) Jaipur
B) Ranchi
C) Agra
D) Raipur
Answer: B

3) Which Govt Ministry nominates 3 new members of National Commission for Women?
A) Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare
B) Ministry of AYUSH
C) Ministry of Chemicals & Fertilizers
D) Ministry of Woman & Child Development
Answer: D

4) Who presented lifetime achievement award in Delhi?
A) Ustad Amjad Ali Khan
B) Suresh Karna
C) Yadav Dharma
D) Naresh Kumar
Answer: A

5) Government of India & ADB signed $105 Million Loan to Support Hydropower Transmission in Which State?
A) Andhra Pradesh
B) Madhya Pradesh
C) Himachal Pradesh
D) Maharashtra
Answer: C

6) Which of the Indian player won bronze in BWF World junior badminton championship?
A) Srikanth Kidambi
B) Lin Dan
C) Vitidsarn
D) Lakshya Sen
Answer: D

7) India’s first specialized hospital for elephants was recently opened in Which City?
A) Indore
B) Mathura
C) Pune
D) Mumbai
Answer: B

8) Decorated war veteran who has passed away?
A) Andhra Pradesh
B) Surjit Singh Barnala
C) Gurcharan Singh Tohra
D) Brigadier Kuldip Singh Chandpuri
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team