Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 19 September 2018 Current Affairs Quiz

19 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 19 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Which Country Signs Financing Loan Agreement with World Bank for UKWDP?
A) India
B) China
C) Russia
D) USA
Answer:A

2) Vice President M. Venkaiah Naidu said that India is committed to be a five trillion dollar economy by Which Year?
A) 2035
B) 2025
C) 2025
D) 2026
Answer:C

3) Which actors signed as ambassadors of Skill India Campaign?
A) Varun Dhawan & Deepika Padukone
B) Varun Dhawan & Anushka Sharma
C) Anushka Sharma & Aamir Khan
D) Anushka Sharma & Ajay Devgan
Answer:B

4) Which State Government to set up new Cyber University?
A) Telangana
B) Madhya Pradesh
C) Andhra Pradesh
D) Maharashtra
Answer:D

5) Who has to write a book on sprinter Dutee Chand, Story So Far?
A) Sundeep Misra
B) David Conn
C) Rick Telander
D) Martin Samuel
Answer:A

6) Who has conferred with highest civilian honour of Mexico?
A) Arun Kumar Bajoria
B) Anshuman Singhania
C) Dr. Raghupati Singhania
D) Rajiv Prasad
Answer:C

7) Satyarup Siddhanta, Mousumi Khatua created history by climbing Asia’s highest volcanic peak _______.
A) Mount Sidley
B) Mount Damavand
C) Mount Giluwe
D) Mount Elbrus
Answer:B

8) India’s first woman IAS officer post-Independence who has died recently?
A) Aruna Sundararajan
B) B Chandrakala
C) Smita Sabharwal
D) Anna Rajam Malhotra
Answer:D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team