fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 20 May 2018 Current Affairs Quiz

20 May 2018 Current Affairs Quiz

1) Which country unveiled the world’s first floating nuclear power station?
(A) India
(B) Russia
(C) China
(D) Japan
Answer: B

2) Name the newly appointed President of Hockey India (HI)?
(A) Harinder Singh
(B) Rajinder Singh
(C) Surendra Singh
(D) Mahendra Singh
Answer: B

3) Which country CM resigned 55 hours after taking oath as the Karnataka CM, ahead of the floor test.
(A) Telangana
(B) Maharashtra
(C) Rajasthan
(D) Karnataka
Answer: D

4) The Bollywood actor who has been honoured by the European Union (EU) for strengthening cultural ties between India and Europe?
(A) Amitabh Bachchan
(B) Sharukh Khan
(C) Anupam Kher
(D) Aamir Khan
Answer: A

5) Which country President, Nicolas Maduro who won another six years of term in an election?
(A) Chile
(B) Peru
(C) Brazil
(D) Venezuela
Answer: D

6) Viktor Orban has been appointed as the new Prime Minister of which country?
(A) Nepal
(B) Hungary
(C) Nigeria
(D) Indonesia
Answer: B

7) WPI inflation rises to _____ in April, According to government data.
(A) 3.18 %
(B) 3.28 %
(C) 5.18 %
(D) 4.18 %
Answer: A

8) Which is the 2nd nation to open Embassy in Jerusalem after US?
(A)Belize
(B) Costa Rica
(C) Guatemala
(D) Nicaragua
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team