Breaking News
Home / gk / Quiz / 21 June 2018 Current Affairs Quiz

21 June 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 21 June 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who Chief Economic Advisor (CEA) of India had resigned?
(A) Hansraj Gangaram Ahir
(B) Arvind Subramanian
(C) Piyush Goyal
(D) R.K. Singh
Answer: B

2) Who is the author of ‘Vedvigyan Alok’ book?
(A) Swami Nikhilanada
(B) S. Radhakrishnan
(C) Acharya Agnivarat
(D) Raj Bahadur Pandey
Answer: C

3) 19th all India Conference of Directors of Finger Prints Bureaux will be held in which of the following city?
(A) Mumbai
(B) Pune
(C) Hyderabad
(D) Kanpur
Answer: C

4) Which of the following city has been selected as the 100th Smart City?
(A) Shilong
(B) Kota
(C) Ajmer
(D) Kanpur
Answer: A

5) Who has been named as the CEO of new Amazon?
(A) Pierre Nanterme
(B) Evan G. Greenberg
(C) Kumar Birla
(D) Atul Gawande
Answer: D

6) Which state govt appoints A.R. Rahman as its Brand Ambassador ?
(A) Andhra Pradesh
(B) Tamil Nadu
(C) Sikkim
(D) Jharkhand
Answer: C

7) Which former deputy governor of RBI has been appointed as an advisor of Paytm?
(A) Smt Usha Thorat
(B) Shri Harun R. Khan
(C) Shri Anand Sinha
(D) Shri R. Gandhi
Answer: D

8) What is the theme for Yoga Day 2018?
(A) Yoga for Fitness
(B) Yoga for Peace
(C) Yoga for Life
(D) Yoga for Nature
Answer: B

 

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team