(1) Which position did India obtained at Largest Fish Producing Country in the World?

(A) Second

(B) Fourth

(C) Third

(D) Sixth

(2) Which mission did NASA tests Supersonic Parachute recently?

(A) Mars 2020 mission

(B) Pioneer 10

(C) Neutron star Interior Composition Explorer (NICER)

(D) Roentgen Satellite (ROSAT)

(3) Which country India join hands to provide visa free entry for flight crew members?

(A) Pakistan

(B) Australia

(C) New Zealand

(D) Russia

(4) Which year India’s first mission to the Sun to be launched recently?

(A) 2019

(B) 2032

(C) 2050

(D) 2045

(5) Which city in India the Conference of Commanders of Eastern Air Command commence?

(A) Kolkata

(B) Chennai

(C) Shillong

(D) New Delhi

(6) Who becomes world’s highest paid model in 2017?

(A) Jasmine Tookes

(B) Barbara Palvin

(C) Kendall Jenner

(D) Gigi Hadid

(7) Who was the world’s oldest head of state until he put in his resignation recently?

(A) Raul Castro

(B) King Salman

(C) Robert Mugabe

(D) Beji Caid Essebsi

(8) The Delhi and District Cricket Association (DDCA) has decided to name the Gate No. 3 and 4 of the Ferozshah Kotla stadium after ________.

(A) Pramila Bhatt

(B) Deepa Marathe

(C) Anjum Chopra

(D) Venkatacher Kalpana

(9) As per a report published by the OECD, the Indian government is ranked ———.

(A) 2nd

(B) 3rd

(C) 1st

(D) 6th

(10) Jilin-1 04, Jilin-1 05 and Jilin-1 06 remote sensing satellites were launched by which country?

(A) Japan

(B) South Korea

(C) Malaysia

(D) China

(11) Name the UBS India chief who has resigned recently?

(A) Aashish Kamat

(B) Bipin Rawat

(C) P. P Reddy

(D) None of the above

Answers:-

(1) A   (2) A   (3) D   (4) A   (5) C   (6) C   (7) C   (8) C   (9) B   (10) D   (11) A