Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 22 October 2018 Current Affairs Quiz

22 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 22 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) 7th Meeting of Education Ministers of SCO Member States held in Which Country?
A) Tajikistan
B) Kyrgyzstan
C) Uzbekistan
D) Kazakhstan
Answer: D

2) Parliamentary panel to examine functioning of Which Ministry?
A) Ministry of Chemicals and Fertilizers
B) Employees Provident Fund Organisation
C) Ministry of Civil Aviation
D) Ministry of Coal
Answer: B

3) Who announces award in Netaji Subhash Chandra Bose’s name?
A) Narendra Modi
B) Manmohan Singh
C) Inder K. Gujral
D) H.D. Deve Gowda
Answer: A

4) Europe, Japan send spacecraft on 7-Year Journey to Which Planet?
A) Venus
B) Earth
C) Mercury
D) Jupiter
Answer: C

5) Which City is to be renamed as Shyamala?
A) Mandi
B) Manali
C) Dharamshala
D) Shimla
Answer: D

6) Who is the author of the book Indian Sports: Conversations and Reflections?
A) Frank Duckworth
B) Vijayan Bala
C) Abid Ali Kazi
D) Philip Bailey
Answer: B

7) Who has announces retirement from all forms of Cricket?
A) Praveen Kumar
B) MS Dhoni
C) Rohit Sharma
D) Ravindra Jadeja
Answer: A

8) India’s longest river bridge to be built on Brahmaputra river in Which State?
A) Bihar
B) Andhra Pradesh
C) Assam
D) Madhya Pradesh
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team