Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 23 December 2018 Current Affairs Quiz

23 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 23 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) US Defence Secretary who has resigns from his post?
A) James Mattis
B) Ash Carter
C) Chuck Hagel
D) Leon Panetta
Answer: A

2) Who is the chairman of the Logistics Development Committee?
A) Amartya Sen
B) Raghuram Rajan
C) Dr. Bibek Debroy
D) Jagdish Bhagwati
Answer: C

3) Which Country stock market overtakes Germany to become 7th largest in the world?
A) Pakistan
B) India
C) Japan
D) China
Answer: B

4) Japan gives how many cr loan for developing projects in India?
A) 6678.46
B) 6670.46
C) 6669.46
D) 6668.46
Answer: D

5) Which State CM announced Rs 2,250-crore scheme scheme named as “ Mukhya Mantri Krishi Yojana?
A) Jharkhand
B) Bihar
C) Andhra Pradesh
D) Odish
Answer: A

6) Which day was observed as National Farmers Day?
A) 01 December
B) 03 December
C) 23 December
D) 13 December
Answer: C

7) Who is the author of the book ‘A Rural Manifesto – Realising India’s Future through her Villages’?
A) Rahul Gandhi
B) Varun Gandhi
C) Sonia Gandhi
D) Priyanka Gandhi
Answer: B

8) Prabhanjan dies in Puducherry. He is Popularly known as ___________.
A) Politician
B) Actor
C) Singer
D) Writer
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team