fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 23 May 2018 Current Affairs Quiz

23 May 2018 Current Affairs Quiz

1) India ranks ______ among 195 countries in healthcare access, quality, according to Lancet Study.
(A) 156
(B) 195
(C) 145
(D) 124
Answer: C

2) Who emerged as the big winner as the singer-songwriter bagged five top honours at 2018 Billboard Music Awards?
(A) Ariana Grande
(B) Ed Sheeran
(C) Dua Lipa
(D) John Legend
Answer: B

3) Which city hosted the one day Regional Conference on Clean and Renewable Energy?
(A) Lucknow
(B) Bhopal
(C) New Delhi
(D) Gurugram
Answer: B

4) India conducted an informal summit with which nation?
(A) China
(B) US
(C) Japan
(D) Russia
Answer: D

5) Who won the women’s singles of Rome Open championship?
(A) Venus Williams
(B) Elena Svitolina
(C) Justine Henin
(D) Serena Williams
Answer: B

6) Who has been named RTS Jury chief for the International Shooting Sports Federation World Cup?
(A) Pawan Singh
(B) Marcus Raab
(C) Jerry Miculek
(D) Miroslav Sipek
Answer: A

7) Which country will host its first International football tournament since 1990?
(A) Kuwait
(B) Saudi Arabia
(C) Iraq
(D) Iran
Answer: C

8) Who becomes youngest Indian woman to scale Mount Everest?
(A) Shivangi Pathak
(B) Bachendri Pal
(C) Nungshi & Tashi Malik
(D) Anshu Jamsenpa
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team