fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 25 November 2017 Current Affairs Quiz

25 November 2017 Current Affairs Quiz

(1) Who wins fourth European Golden Shoe Award?

(A) Lionel Messi

(B) Gerd Müller

(C) Ally McCoist

(D) Thierry Henry

(2) Who was appointed as the DGP of Andhra Pradesh recently?

(A) V Ramana Murthy

(B) N Sambasiva Rao

(C) M Malakondaiah

(D) Dinesh Kumar

(3) Which day is celebrated as International Day for the Elimination of Violence against Women?

(A) 23 November

(B) 22 November

(C) 25 November

(D) 21 November

(4) Who wins the best actor award at the Asia Pacific Screen Awards in Brisbane, Australia?

(A) Andrew Garfield

(B) Sunny Pawar

(C) Abel Muzorewa

(D) Rajkummar Rao

(5) In which place Indian Railways installs Asia’s largest Solid State Interlocking?

(A) Nagpur

(B) Kharagpur

(C) Jaipur

(D) Madhya Pradesh

(6) In which place the First Indian casino game training course centre will be setup?

(A) Mumbai

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) Goa

(7) DANX -17 is a massive military exercise conducted by the Command forces of which state/UT?

(A) Andaman and Nicobar Islands

(B) Nagaland

(C) Lakshadweep

(D) Assam

(8) Ritu Phogat has clinched silver in which category at the under-23 Senior World Wrestling Championship-2017 in Poland?

(A) 48kg

(B) 52kg

(C) 68kg

(D) 57kg

(9) Which union minister has chaired the 12th Standing Committee meeting of the Inter-State Council (ISC)?

(A) Sushma Swaraj

(B) Arun Jaitley

(C) Nitin Gadkari

(D) Rajnath Singh

(10) The 2017 International Gita Mahotsava has been inaugurated in which city?

(A) Gurugram

(B) Chandigarh

(C) Kurukshetra

(D) Panchkula

(11) The 2017 Korea Tourism Festival has been organized in which Indian state?

(A) Maharashtra

(B) Karnataka

(C) Gujarat

(D) Haryana

(12) What is the rank of India in the 2017 World FIFA Ranking?

(A) 110

(B) 115

(C) 105

(D) 120

(13) The 2017 International Multilateral Maritime Search and Rescue Exercise (IMMSAREX) is being conducted in which country?

(A) India

(B) Bangladesh

(C) Nepal

(D) Myanmar

Answers:-

(1) A   (2) B   (3) C   (4) D   (5) B   (6) D   (7) A   (8) A   (9) D   (10) C   (11) D   (12) C   (13) B

About Editor In Chief

Editor In Chief is the office who is responsible for adding all the jobs to this portal.
Home / gk / Quiz / 25 November 2017 Current Affairs Quiz

25 November 2017 Current Affairs Quiz

(1) Who wins fourth European Golden Shoe Award?

(A) Lionel Messi

(B) Gerd Müller

(C) Ally McCoist

(D) Thierry Henry

(2) Who was appointed as the DGP of Andhra Pradesh recently?

(A) V Ramana Murthy

(B) N Sambasiva Rao

(C) M Malakondaiah

(D) Dinesh Kumar

(3) Which day is celebrated as International Day for the Elimination of Violence against Women?

(A) 23 November

(B) 22 November

(C) 25 November

(D) 21 November

(4) Who wins the best actor award at the Asia Pacific Screen Awards in Brisbane, Australia?

(A) Andrew Garfield

(B) Sunny Pawar

(C) Abel Muzorewa

(D) Rajkummar Rao

(5) In which place Indian Railways installs Asia’s largest Solid State Interlocking?

(A) Nagpur

(B) Kharagpur

(C) Jaipur

(D) Madhya Pradesh

(6) In which place the First Indian casino game training course centre will be setup?

(A) Mumbai

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) Goa

(7) DANX -17 is a massive military exercise conducted by the Command forces of which state/UT?

(A) Andaman and Nicobar Islands

(B) Nagaland

(C) Lakshadweep

(D) Assam

(8) Ritu Phogat has clinched silver in which category at the under-23 Senior World Wrestling Championship-2017 in Poland?

(A) 48kg

(B) 52kg

(C) 68kg

(D) 57kg

(9) Which union minister has chaired the 12th Standing Committee meeting of the Inter-State Council (ISC)?

(A) Sushma Swaraj

(B) Arun Jaitley

(C) Nitin Gadkari

(D) Rajnath Singh

(10) The 2017 International Gita Mahotsava has been inaugurated in which city?

(A) Gurugram

(B) Chandigarh

(C) Kurukshetra

(D) Panchkula

(11) The 2017 Korea Tourism Festival has been organized in which Indian state?

(A) Maharashtra

(B) Karnataka

(C) Gujarat

(D) Haryana

(12) What is the rank of India in the 2017 World FIFA Ranking?

(A) 110

(B) 115

(C) 105

(D) 120

(13) The 2017 International Multilateral Maritime Search and Rescue Exercise (IMMSAREX) is being conducted in which country?

(A) India

(B) Bangladesh

(C) Nepal

(D) Myanmar

Answers:-

(1) A   (2) B   (3) C   (4) D   (5) B   (6) D   (7) A   (8) A   (9) D   (10) C   (11) D   (12) C   (13) B

About Editor In Chief

Editor In Chief is the office who is responsible for adding all the jobs to this portal.