Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 26 October 2018 Current Affairs Quiz

26 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 26 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which Country appoints Sahle-Work Zewde as 1st Female President?
A) Sudan
B) Kenya
C) Somalia
D) Ethiopia
Answer: D

2) Adel Abdul Mahdi has sworn in as Prime Minister of Which country?
A) Iran
B) Maldives
C) Iraq
D) Mauritius
Answer: C

3) Which Country has won the Commonwealth Association for Public Administration and Management Award, 2018?
A) Bangladesh
B) India
C) Myanmar
D) Pakistan
Answer: B

4) The Tagore Award for Cultural Harmony for the year 2014 goes to?
A) Sh. Rajkumar Singhajit Singh
B) Pt. Ravi Shankar
C) Zubin Mehta
D) Sh. Ram Vanji Sutar
Answer: A

5) Which country to become world’s 3rd largest aviation market according to IATA?
A) United Kingdom
B) China
C) Russia
D) India
Answer: D

6) Which bank proposed to change its name to IDFC First Bank Ltd in the wake of its amalgamation?
A) PNB
B) Axis Bank
C) IDFC Bank
D) IDBI Bank
Answer: C

7) Who has been appointed as the India’s ambassador to Myanmar?
A) Subrahmanyam Jaishankar
B) Saurabh Kumar
C) Benegal Rama Rau
D) Nanabhoy Palkhivala
Answer: B

8) Who wins Bronze in World Wrestling championships in women’s freestyle 57kg weight class?
A) Pooja Dhanda
B) Alka Tomar
C) Geeta Phogat
D) Babita Phogat
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team