Breaking News
Home / gk / Quiz / 27 June 2018 Current Affairs Quiz

27 June 2018 Current Affairs Quiz

1) Which is the world’s most dangerous country for women due to the high risk of sexual violence & being forced into slave labour?
(A) Syria
(B) Pakistan
(C) India
(D) Iraq
Answer: C

2) Who has been crowned as India’s first ‘Tribal Queen’?
(A) Pallavi Darua
(B) Meghana Misra
(C) Kriti Mishra
(D) Panchami Majhi
Answer: A

3) Which bank as proposed setting up of Board of Management (BoM) in all Urban Co-operative Banks (UCBs)?
(A) Andhra Bank
(B) NABARD
(C) YES Bank
(D) RBI
Answer: D

4) Which Country Queen Elizabeth II granted royal assent to PM Theresa May’s flagship Brexit legislation?
(A) Germany
(B) Britain’s
(C) Italy
(D) France
Answer: B

5) 15th India-Australia joint ministerial commission was held in which country?
(A) Samoa
(B) Fiji
(C) New Zealand
(D) Australia
Answer: D

6) Who was chaired of Monsoon Session of Parliament?
(A) L. K. Advani
(B) Shivraj Patil
(C) Rajnath Singh
(D) Sushilkumar Shinde
Answer: C

7) Which company announces senior leadership appointments?
(A) Vodafone
(B) Airtel
(C) Uninor
(D) Aircel
Answer: B

8) Who launches the book ‘Human Rights, Values and Cultural Ethos’?
(A) Krishan Kant
(B) Bhairon Singh Shekhawat
(C) Mohammad Hamid Ansari
(D) Venkaiah Naidu
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team