fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 27 November 2017 Current Affairs Quiz

27 November 2017 Current Affairs Quiz

(1) Which state government notifies Ban on Truckers’ Cartelisation?

(A) Punjab

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) Andhra Pradesh

(2) Which institute first time releases guidelines on child sex abuse?

(A) World Health Organisation

(B) National Space Organisation

(C) National Health Institute

(D) All India Medical Institute of Technology

(3) Which country volcano is Bali got alert to highest level recently?

(A) Japan

(B) China

(C) Indonesia

(D) Ethiopia

(4) Which country Scientists have developed world’s first artificial intelligence politician named SAM?

(A) Australia

(B) Japan

(C) China

(D) New Zealand

(5) International Multilateral Maritime Search and Rescue Exercise (IMMSAREX) began in which country?

(A) China

(B) Bangladesh

(C) India

(D) Nepal

(6) How many medals did India won at World youth women boxing championship?

(A) 3

(B) 5

(C) 2

(D) 6

(7) Who is the Director General of Indian Council of Medical Research (ICMR)?

(A) Anil Madhav Dave

(B) R. Pankaja Reddy

(C) Soumya Swaminathan

(D) Trilochan Mohapatra

(8) Who has won the title of Miss Universe 2017?

(A) Demi-Leigh Nel-Peters

(B) Ashely Graham

(C) Shraddha Shashidhar

(D) Laura Gonzaalez

(9) Who has won the women’s singles title at the Hong Kong Super Series badminton tournament 2017?

(A) P V Sindhu

(B) Tai Tzu Ying

(C) S Takahashi

(D) Sania Nehwal

(10) Which city Twelfth meeting of Standing Committee of Inter-State Council held ?

(A) New Delhi

(B) Haryana

(C) Jaipur

(D) Kolkata

Answers:-

(1) A   (2) A   (3) C   (4) D   (5) B   (6) B  (7) C  (8) A  (9) B  (10) A

About Editor In Chief

Editor In Chief is the office who is responsible for adding all the jobs to this portal.
Home / gk / Quiz / 27 November 2017 Current Affairs Quiz

27 November 2017 Current Affairs Quiz

(1) Which state government notifies Ban on Truckers’ Cartelisation?

(A) Punjab

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) Andhra Pradesh

(2) Which institute first time releases guidelines on child sex abuse?

(A) World Health Organisation

(B) National Space Organisation

(C) National Health Institute

(D) All India Medical Institute of Technology

(3) Which country volcano is Bali got alert to highest level recently?

(A) Japan

(B) China

(C) Indonesia

(D) Ethiopia

(4) Which country Scientists have developed world’s first artificial intelligence politician named SAM?

(A) Australia

(B) Japan

(C) China

(D) New Zealand

(5) International Multilateral Maritime Search and Rescue Exercise (IMMSAREX) began in which country?

(A) China

(B) Bangladesh

(C) India

(D) Nepal

(6) How many medals did India won at World youth women boxing championship?

(A) 3

(B) 5

(C) 2

(D) 6

(7) Who is the Director General of Indian Council of Medical Research (ICMR)?

(A) Anil Madhav Dave

(B) R. Pankaja Reddy

(C) Soumya Swaminathan

(D) Trilochan Mohapatra

(8) Who has won the title of Miss Universe 2017?

(A) Demi-Leigh Nel-Peters

(B) Ashely Graham

(C) Shraddha Shashidhar

(D) Laura Gonzaalez

(9) Who has won the women’s singles title at the Hong Kong Super Series badminton tournament 2017?

(A) P V Sindhu

(B) Tai Tzu Ying

(C) S Takahashi

(D) Sania Nehwal

(10) Which city Twelfth meeting of Standing Committee of Inter-State Council held ?

(A) New Delhi

(B) Haryana

(C) Jaipur

(D) Kolkata

Answers:-

(1) A   (2) A   (3) C   (4) D   (5) B   (6) B  (7) C  (8) A  (9) B  (10) A

About Editor In Chief

Editor In Chief is the office who is responsible for adding all the jobs to this portal.