fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 28 April 2018 Current Affairs Quiz

28 April 2018 Current Affairs Quiz

1) UN Secretary-General Antonio Guterres has appointed whom as his new special envoy on Myanmar?

(A) Macharia Kamau

(B) Mary Robinson

(C) Christine Schraner Burgener

(D) Said Djinnit

Answer: C

2) Name the person who has resigned as the President and whole-time director of IndiGo.

(A) Rakesh Gangwal

(B) Rahul Bhatia

(C) Aditya Ghosh

(D) Greg Taylor

Answer: A

3) Among the following online search engines, which is the Most Trusted Internet Brand in India?

(A) Yahoo

(B) Look smart

(C) Google

(D) Look up

Answer: C

4) Who has been approved as the secretary of state by the US senate?

(A) Mike Pompeo

(B) Bernie Sanders

(C) Paul Ryan

(D) Ted Cruz

Answer: A

5) What is the theme for World Day for Safety and Health at Work 2018?

(A) Workplace Stress: A collective challenge

(B) Optimize the collection and use of OSH data

(C) The prevention of occupational diseases

(D) Occupational safety health (OSH) vulnerability of young workers

Answer: D

6) Name the American actor who honoured with the 32nd American Cinematheque Award?

(A) Julia Roberts

(B) Matt Damon

(C) Denzel Washington

(D) Bradley Cooper

Answer: D

7) Name the Gujarati poet, playwright who was selected for 2017 Saraswati Samman?

(A) Sitanshu Yashaschandra

(B) Dhiruben Patel

(C) Dileep Jhaveri

(D) Saumya Joshi

Answer: A

8) Who has appointed as the Brand Ambassador for Haryana’s health programmes?

(A) Sakshi Malik

(B) Gauri Sheoran

(C) Vinesh Phogat

(D) Babita Phogat

Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team