Click here to download 28 January 2018 CA Quiz in PDF Format

(1) The documentary ‘Kailash’ has won the US Documentary Grand Jury Award at Sundance Film Festival 2018. It is directed by whom?

(A) Purnima Raghunath

(B) Derek Doneen

(C) Sarah Anthony

(D) Davis Guggenheim

Answer: B

(2) Who has been sworn-in as the new President of the Republic of Honduras?

(A) Salvador Nasralla

(B) Juan Orlando Hernandez

(C) Luis Orlando Zelaya

(D) Xiomara Castro

Answer: B

(3) Who has taken charge as the new Foreign Secretary of India?

(A) Baldev Singh Dhillon

(B) Manjit Singh Kang

(C) K P S Sharma

(D) Vijay Keshav Gokhale

Answer: D

(4) Which word has been chosen as Oxford Dictionary ‘Hindi Word of the Year’?

(A) Notebandi

(B) Mitron

(C) Aadhar

(D) Sleepavasta

Answer: C

(5) Noted agricultural scientist _________, who was known for his role in bringing Green Revolution to Punjab, passed away after a brief illness.

(A) Gurcharan Singh Kalkat

(B) Robert Bakewell

(C) Norman Borlaug

(D) George Washington Carver

Answer: A

(6) Government wants to target how many children under its newly launched Pulse Polio programme for 2018?

(A) Over 10 crore

(B) Over 15 crore

(C) Over 17 crore

(D) Over 20 crore

Answer: C

(7) Who has become president of Czech?

(A) Denis Sassou

(B) Miloš Zeman

(C) Saif al-Islam

(D) None of the above

Answer: B

(8) Who won the Women’s Singles in Australian Open 2018?

(A) Simona Halep

(B) Caroline Wozniacki

(C) Serena Williams

(D) Ana Ivanovic

Answer: B