Click here to download 29 December 2017 CA Quiz in PDF Format

(1) Constantino Chiwenga has recently been sworn in as one of the two Vice Presidents of which country?

(A) Zambia

(B) Botswana

(C) Mozambique

(D) Zimbabwe

(2) Name the recently concluded Indo-Maldives joint military exercise.

(A) Mitra Shakti

(B) Sampriti VII

(C) Ekuverin

(D) Imbax I

(3) India successfully conducted the third test firing of its indigenously developed AAD supersonic interceptor missile from a test range in Odisha. What does AAD stands for?

(A) Attacking Air Defence

(B) Advanced Air Defence

(C) Anti-tank Air Defence

(D) Active Air Defence

(4) Name the mobile application launched by the Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh which can forewarn farmers about diseases affecting the livestock.

(A) Livestock Epidemic Diagnosis –Mobile Application

(B) Livestock Disease Informatics –Mobile Application

(C) Livestock Disease Forewarning –Mobile Applicatio

(D) Forewarning Livestock Epidemic –Mobile Application

(5) Who has been named the president of African Parks, a conservation group?

(A) Peter Fearnhead

(B) Jerry Brown

(C) Richard Nixon

(D) Prince Harry

(6) Who among the following has been honored with the 2017 Golden Peacock Award for Risk Management under the Sector – “Insurance (General)”?

(A) HDFC ERGO General Insurance Company

(B) Future Generali India Insurance Company

(C) DHFL General Insurance Limited

(D) Cholamandalam MS General Insurance Company Limited

(7) What is the India’s ranks on a list of countries with highest Non-performing Assets (NPA) levels, according to latest report by CARE Ratings?

(A) 5th

(B) 13th

(C) 25th

(D) 9th

(8) Who has won the 2017 World Rapid Chess Championship in Riyadh?

(A) Magnus Carlsen

(B) Peter Leko

(C) Vladimir Fedoseev

(D) Viswanathan Anand

(9) Who has been elected as the new president of Liberia?

(A) Domah Johnson

(B) Joseph Boakai

(C) George Weah

(D) Ellen Johnson Sirleaf

(10) Which state is set to inaugurate the first ever International Sweet Festival in January 2018?

(A) Kerala

(B) Tamil Nadu

(C) Telangana

(D) Andhra Pradesh

(11) Which of the following has launched the India’s first bitcoin trading app?

(A) Venus Exchange

(B) Bitcoin Exchange

(C) Uranus Exchange

(D) Pluto Exchange

(12) Russia launched a telecom satellite for Angola. What is its name?

(A) Kosmos

(B) Angosat-1

(C) Amos

(D) Magellan

(13) The Lok Sabha passed the Muslim Women (Protection of Rights on Marriages) Bill 2017 making instant triple talaq illegal. What is the other name of instant triple talaq?

(A) Talaq-e-biddat

(B) Talaq K Masail

(C) Mubarrat

(D) Talaq-e-Hassan

Answers:-

(1) D (2) C (3) B (4) C (5) D (6) D (7) A (8) D (9) C (10) C (11) D (12) B (13) A