fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 29 June 2018 Current Affairs

29 June 2018 Current Affairs

1) Which Bank MD Sriram resigns after his appointment as chief executive of IDBI Bank?
(A) YES Bank
(B) Andhra Bank
(C) Oriental bank of Commerce
(D) SBI
Answer: D

2) Which company has appointed Kanwaljeet Jawa as its board member?
(A) Daikin Industries Ltd
(B) Indian Oil Corporation
(C) Tata Motors
(D) None of the above
Answer: A

3) For which of the following has the Ministry of Shipping received the ‘Gold Award’ at 52nd Skoch Summit 2018?
(A) Jal Marg Vikas Project
(B) National Maritime Agenda
(C) Sagarmala
(D) None of the above
Answer: C

4) Recently who joined UNESCO to promote safe & secure online environment for children & help empower our future digital citizens?
(A) Priyanka Chopra
(B) Sonakshi Sinha
(C) MS Dhoni
(D) Aishwarya Rai
Answer: B

5) Who would replace Rajiv Kumar as the Chief Secretary of Uttar Pradesh?
(A) Anoop Kumar
(B) Utpal Singh
(C) Malay Kumar Dev
(D) Sanjeev Ranjan
Answer: A

6) Which country has been placed on the Grey list of countries that financially aid terrorism, in Paris by the Financial Action Task Force (FATF)?
(A) Afghanistan
(B) Bangladesh
(C) India
(D) Pakistan
Answer: D

7) Which among the following European nation has been adjudged as World’s best country for traffic safety having lowest traffic accidents?
(A) Iceland
(B) Switzerland
(C) Norway
(D) Netherlands
Answer: C

8) National statistics day is observed on which of the following date?
(A) 29th June
(B) 13th July
(C) 9th July
(D) 24th June
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team