Breaking News
Home / gk / Quiz / 29 May 2018 Current Affairs Quiz

29 May 2018 Current Affairs Quiz

1) Which former IMF official nominated as Italian Prime Minister?
(A) Sergio Mattarella
(B) Silvio Berlusconi
(C) Paolo Gentiloni
(D) Carlo Cottarelli
Answer: D

2) What is the expected rate of growth of Indian economy as per CII for the fiscal 2018-19?
(A) 7.5-7.9 %
(B) 7.3-7.5 %
(C) 7.5-7.7 %
(D) 7.3-7.7 %
Answer: D

3) Which defence Secretary gets additional charge as DRDO chief?
(A) Shashi Kant Sharma
(B) Sanjay Mitra
(C) RK Mathur
(D) G. Mohan Kumar
Answer: B

4) Who has been appointed as the first chief financial officer of RBI?
(A) Sudha Balakrishnan
(B) Sanjay Mitra
(C) BP Kanungo
(D) Nachiket M Mor
Answer: A

5) Siddu Nyamagouda passed away recently in a tragic road accident. He was a Congress MLA of which state?
(A) Andhra Pradesh
(B) Tamil Nadu
(C) Karnataka
(D) Kerala
Answer: C

6) Which Indian airlines is the second cheapest airline in the world, according to Global Flight Pricing Report?
(A) Indigo
(B) Jet Airways
(C) Vistara
(D) Air India Express
Answer: D

7) Lok Sabha MP Baijayant Panda resigned from which party?
(A) Samata Kranti Dal
(B) Nikhil Utkal Adivasi Congress
(C) Biju Janata Dal‎
(D) Biju Sena
Answer: C

8) Ibrahima Kassory Fofana sworn in as Prime Minister of which Country?
(A) Guinea
(B) Nigeria
(C) Cape Verde
(D) Liberia
Answer: A

9) Which day was observed as International day of UN Peacekeepers?
(A) May 15
(B) May 29
(C) May 09
(D) May 11
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team