fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 30 August 2018 Current Affairs Quiz

30 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 30 August 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Which Country Scientist have made a new Guinness World Record by developing the world’s smallest medical robot?
A) America
B) Russia
C) China
D) Japan
Answer:A

2) India & Which Bank sign $300 Million Agreement?
A) RBI
B) Andhra Bank
C) SBI
D) World Bank
Answer:D

3) Who is appointed as India’s next High Commissioner to United Kingdom?
A) Subrata bhattacharjee
B) Ruchi Ghanashyam
C) Sandeep Arya
D) D.R. Ravindra
Answer:B

4) Who has resigned as the Director of Reliance Naval and Engineering Ltd?
A) Jai Anshul Ambani
B) Jai Anmol Ambani
C) Anil Ambani
D) Mukesh Ambani
Answer:C

5) Arpinder Singh related to which Sport?
A) Shot put
B) 50km Race Walk
C) High Jump
D) Triple jump
Answer:D

6) World Bank to provide $250 million loan to Which State?
A) Andhra Bank
B) Bihar
C) Rajasthan
D) Kerala
Answer:C

7) Who becomes first Indian to win Asian Games gold medal in the women’s Heptathlon event?
A) Chinta Yadav
B) Swapna Barman
C) Khushbir Kaur
D) Purnima Hembram
Answer:B

8) Which Country economic growth rate to grow at 7.4% in 2018-19?
A) India
B) Russia
C) China
D) America
Answer:A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team