fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 31 December 2018 Current Affairs Quiz

31 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 31 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Y.K. Sailas Thangal concurrently accredited as the next Ambassador of Which Country to the Republic of Liberia?
A) Japan
B) USA
C) India
D) None of the above
Answer: C

2) Who wins third consecutive term as prime minister?
A) Sheikh Hasina
B) Moudud Ahmed
C) Khaleda Zia
D) Fakhruddin Ahmed
Answer: A

3) India to contribute Rs 4,500 cr to Which Country for 12th five-year plan?
A) Sri Lanka
B) Nepal
C) Bangladesh
D) Bhutan
Answer: D

4) Which Ministry released the book ‘A Handbook for Students on cyber Safety’?
A) Ministry of Agriculture & Farmers’ Welfare
B) Ministry of Home Affairs
C) Ministry of AYUSH
D) Ministry of Chemicals and Fertilizers
Answer: B

5) Which State Government to create an Adhyatmik Vibhag (Spiritual department)?
A) Madhya Pradesh
B) Andhra Pradesh
C) Bihar
D) Assam
Answer: A

6) Who was awarded gold medal by the SSI?
A) Nripendra Misra
B) Madhavan Nair
C) K.Sivan
D) Ajit Doval
Answer: C

7) Banks Recover how many crore From Defaulters?
A) 43,400
B) 40,400
C) 41,400
D) 42,400
Answer: B

8) Noted filmmaker who has passed away?
A) Satyajit Ray
B) Ritwik Ghatak
C) Buddhadeb Dasgupta
D) Mrinal Sen
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team