Breaking News
Home / gk / Quiz / 31 May 2018 Current Affairs Quiz

31 May 2018 Current Affairs Quiz

1) Who has been appointed as an additional independent director on the board of ICICI Bank?
(A) PS Jayakumar
(B) MD Mallya
(C) Rakesh Sharma
(D) Sanjay Sharma
Answer: B

2) Which Country gets first interim woman President Alicia Pucheta?
(A) Brazil
(B) Argentina
(C) Colombia
(D) Paraguay
Answer: D

3) Who released the book Straight Talk authored by Shri Abhishek Manu Singh?
(A) Arun Jaitley
(B) Shri M. Venkaiah Naidu
(C) Sushma Swaraj
(D) Rajnath Singh
Answer: B

4) Name the top Indian discus thrower who retired?
(A) Sandra Perković
(B) Robert Harting
(C) Jürgen Schult
(D) Vikas Gowda
Answer: D

5) Who has been appointed as deputy National Security Advisor of India?
(A) Pankaj Saran
(B) Shivshankar Menon
(C) Syed Akbaruddin
(D) Ajit Doyal
Answer: A

6) Who has been conferred with the ‘Santokbaa Humanitarian Award’ for 2018?
(A) Baburao Hazare
(B) Kailasavadivoo Sivan
(C) A S Kiran Kumar
(D) Non of the above
Answer: C

7) According to _____ report India’s GDP forecast has gone down to 7.3% from 7.5% for 2018?
(A) Moody’s Slashes
(B) Fitch Ratings
(C) Standard & Poor’s
(D) Bloomberg
Answer: A

8) Former Himachal Pradesh governor & Congress leader ________ died due to illness?
(A) Kalyan Singh
(B) Suraj Bhan
(C) Acharya Dev Vrat
(D) Urmila Singh
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team